Британските депутати отхвърлиха референдум за ЕС

5747
Британските депутати отхвърлиха референдум за ЕС

Британската Камара на общините отхвърли снощи предложение на група евроскептици от Консервативната партия да се организира референдум за членството на страната в ЕС, предаде БГНЕС.

Над 100 депутати консерватори обаче (една трета от парламентарната група) огорчиха премиера Камерън, гласувайки в подкрепа на предложението, предадоха световните агенции.

Лейбъристите предварително бяха обявили, че ще гласуват "Против", но въпреки това 12 от тях подкрепиха предложението на консерваторите. От коалиционния партньор Либералдемократическата партия само един депутат гласува "За".

В предложението на евроскептиците се отправяха критики срещу коалиционното правителство, че не е включило в законодателната си програма обсъждане на проектозакон за организиране на такъв референдум.

Великобритания: Измами с цените на горивата повече от 10 години

Енергийни експерти във Великобритания изразиха опасенията си, че цените на горивата са манипулирани, пише „Дейли телеграф", цитир...

Премиерът Дейвид Камерън обеща още през януари да организира допитване до гражданите, но от Консервативната партия държаха то да бъде организирано преди следващите парламентарни избори през 2015 г. или да бъде приет закон, който да задължи партията да организира такъв референдум до края на 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com