Бум на фиктивните бракове в Бразилия

5122
Бум на фиктивните бракове в Бразилия

Преди много южноамериканци правеха всичко, за да останат на Запад. Сега западняците сключват фалшиви бракове, само и само за да си осигурят престой в Бразилия, пише "Он.нет", предаде КРОСС.

След всеки международен брак Федералната бразилска полиция обикновено посещава двойката. Ако има доказателства, че бракът е фалшив, партньорите могат да отговарят пред съда, а имигрантът да бъде експулсиран от страната.

Въпреки полицейските проверки обаче, броят на браковете расте, а полицията все още не е обявила официални данни за фалшивите бракове, но неофициално се смята, че цифрата им е внушителна, тъй като Бразилия е истинска страна на възможностите, където безработица е близо два пъти по-ниска от страните в ЕС.

Въпреки това, бракът не е единственият начин за осигуряване на постоянно пребиваване в Бразилия. От 2003 г. всеки, който докаже, че има сериозна и стабилна връзка с гражданин на Бразилия, си гарантира оставане в страната.

"Когато пристигнах тук, адвокатът ми каза колко е трудно да си осигуря работна виза. Заплатите от 1500 долара обаче ме стимулираха да вляза в сериозна връзка с една приятелка. Прекарахме четири месеца в разправии с бюрокрацията и в правене на снимки на нашата фалшива връзка", заявява 34-годишен испанец.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com