Чехия забрани износа на алкохол

10744
Чехия забрани износа на алкохол

Чехия забрани износа на твърд алкохол по настояване на ЕС. Причината за наложеното вето е смъртта на 23 души заради отравяне с фалшива водка и ром, предаде Стандарт нюз.

След многобройните инциденти чешкото правителство спря продажбата на спиртни напитки в страната. От правителството съобщиха, че забраната ще трае "от няколко дни до няколко седмици". Забраната се отнася и за курортите, хотелите, летищата на територията на Чехия, както и на борда на самолетите на Чешките аеролинии. Тя се отнася както за произведени в страната напитки, така и за чужди, като вносът също се забранява.

Полша и Словакия пък забраниха вноса на напитките.

Изпили сме 68 тона чешки алкохол

68 тона чешки алкохол сме изпили от началото на годината досега. Това сочи проверка на Агенция "Митници". Тя бе извършена заради смърт...

Чешките медии са скептични, че драстичната мярка ще доведе до ограничаването на фалшивия алкохол, защото той се произвежда в нелегални цехове, контролира се от организираната престъпност, която е създала работещи схеми за пласирането му.

У нас Комисията за защита на потребителите поде проверка за чешкия алкохол в магазините. От Агенция "Митници" пък съобщиха, че сме изпили над 68 тона чешки алкохол от началото на годината досега. Той обаче бил легален.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com