Член на „Розовите пантери” избяга от затвора

14926
Член на „Розовите пантери” избяга от затвора

Член на международната банда крадци на бижута ‘Розовите пантери” е избягал от затвора „Орбе” в Швейцария, пише StandartNews. Босненецът Милан Попарич е излежавал 7-годишна присъда за обир на бижутерия през 2009 г. Заедно с него от затвора е избягал и Адриан Албрехт - швейцарски похитител, подпалвач и перач на пари.

По време на часа за упражнения съучастниците на Попарич разбили с буса си портата, както и бодливата тел. Използвали стълби, за да може да бъде преодоляна стената на затвора, след това подпалили буса, и избягали заедно с Албрехт и Попарич с друг автомобил. Охранителите на затвора били под постоянен обстрел, но в крайна сметка няма пострадали.

Хиляди затворници в Калифорния гладуват в знак на протест

Над 12 000 затворници, излежаващи наказания в Калифорния, продължават с гладната си стачка. Те протестират с искания за по-добри усло...

От полицията информират, че са впрегнали над дузина патрули от различни швейцарски и френски управления и агенции за издирването на бегълците. Затворът „Орбе” се намира на 16 км от френската граница.

Милан Попарич е третият член на "Розовите Пантери", който успява да избяга от швейцарски затвор от май месец насам. "Розовите Пантери" са балканци, станаха популярни с обирите си на бижута по цял свят. Името си бандата получава заради инцидент, напомнящ случка от популярната комедия "Розовата Пантера" от 1963 г.

Снимка: архив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com