Доставките на руски ракети за Сирия не помагат, казва Джон Кери

15113
Доставките на руски ракети за Сирия не помагат, казва Джон Кери

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди днес Русия, че доставката на зенитни ракети на Дамаск не помага на каузата на мира в Сирия, предаде БГНЕС.

Доставянето на ракетни комплекси С-300 в района в момент, когато се полагат усилия за постигане на мир, не помага на тази кауза, подчерта първият дипломат на САЩ на съвместна пресконференция с германския си колега Гидо Вестервеле. Гостът също предупреди Москва: "Ние казваме на нашите руски колеги да не поставят в опасност конференцията в Женева. Снабдяването на режима на Асад с оръжия е абсолютна грешка."

Джон Кери, който заедно с руския външен министър Сергей Лавров бяха инициатори за свикване на мирна конференция за Сирия, наречена "Женева-2", все пак заяви, че вярва в "сериозните" намерения на Москва да се намери политическо разрешение на войната. "В Женева ще видим кой е сериозен. Дали руснаците са сериозни? Аз вярвам, че е така. Президентът Путин каза, че те са сериозни. Каза го и Сергей Лавров и те се опитват да организират" конференцията в Женева, добави държавният секретар на САЩ, който през май имаше няколко среди с Лавров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com