Египетският съд върна уволнения от Морси главен прокурор

5727
Египетският съд върна уволнения от Морси главен прокурор

Египетското правосъдие възстанови днес на поста му главния прокурор, който беше уволнен от президента Мохамед Морси, което е допълнително предизвикателство срещу държавния глава след гигантските демонстрации с искане да се оттегли, предаде БГНЕС.

"Апелативният съд излезе с окончателно решение за възстановяването на Абдел Мегид Махмуд на поста главен прокурор", посочи агенция МЕНА.

Той беше назначен още по времето на сваления президент Хосни Мубарак и по-късно участниците в бунта през 2011 г. го обвиниха, че не е представил достатъчно доказателства срещу служители на бившия режим.

Египетското президентство отхвърли ултиматума на армията

Египетското президентство тази нощ отхвърли, макар и не директно, ултиматума, който бе отправен по-рано от армията към президента Мох...

През ноември Морси уволни Махмуд и назначи на негово място Талаат Абдала, известен с благосклонното си отношение към Мюсюлманските братя. Това предизвика силна съпротива в средите на магистратите, които окачествиха стъпката на държавния глава като намеса на изпълнителната власт в работата на правосъдието.

Решението на Апелативния съд задълбочава още повече изолацията на президента, след като милиони излязоха на улиците цялата страна да поиска оставката му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com