Тройката на кредиторите отново проверява Гърция

4256
Тройката на кредиторите отново проверява Гърция

Тройката на кредиторите отново проверява Гърция. Под въпрос остава изплащането на следващия транш от 8 милиарда евро поради закъснения и неизпълнени обещания от програмата по възстановяване на икономиката, предаде БНР.

Тройката провежда преговори с новите министри от кабинета на Самарас. Няма споразумение по мерките, което по всяка вероятност отдалечева Атина от 8-те милиарда евро международна финансова помощ.

В момента преговорите са при министъра на здравеопазването, като в този сектор се иска намаляване на разходите и закриване на няколко държавни болници. От исканите от кредиторите 12 хиляди уволнения в държавния сектор, досега Атина успя само да уволни 3 хиляди служители в държавните медии.

В Гърция влиза в сила Законът за либерализация на енергийния пазар

От днес в Гърция влиза в сила Законът за либерализация на енергийния пазар. Експертите в Атина са на мнение, че след премахване н...

С бавни темпове се движи и програмата по приватизация след краха на сделката с "Газпром" за придобиване на акциите от държавната газоразпределителна система ДЕПА.

Водят се преговори за промени в данъчното облагане на недвижимото имущество. Не се очаква прекратяване на финансовата помощ към Гърция, но траншът от 8 милиарда евро ще се изплаща разсрочено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com