ЕК е готова да спасява Испания

3218
ЕК е готова да спасява Испания

Европейската комисия е готова да откликне на евентуална молба за спасяване на Испания, заяви днес в Мадрид еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен, предаде БГНЕС.

Той опроверга твърденията, че вече е представена такава молба и добави, че "условията за евентуална спасителна помощ са "добре известни".

Еврокомисарят увери, че е абсолютно уверен в решимостта на испанското правителство" да подобри ситуацията в икономиката на страната, която е подложена на натиск от пазарите да помоли за финансовото си спасяване. "Напълно съм уверен в решимостта на испанското правителство да вземе необходимите мерки за възстановяването на испанската икономика", подчерта Оли Рен на съвместна пресконференция с испанския министър на икономиката Луис де Гиндос, след като се срещна с министър-председателя Мариано Рахой.

ЕК спря наказателната процедура срещу България

Европейската комисия спря наказателната процедура срещу България, която беше започната заради техническите затруднения у нас да се реги...

Испания, която е четвъртата икономика в еврозоната, е подложена на натиск от пазарите и от част от европейските й партньори да поиска спасителен финансов пакет след първата помощ, която бе отпусната на нейните банки през юни.

"Няма такава молба от Испания. Ние имаме на разположение необходимите инструменти, в случай че постъпи такава молба, от която и да е държава от еврозоната", подчерта Оли Рен.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com