Експертите на ЕК може да останат в Гърция още 2 години

3707
Експертите на ЕК може да останат в Гърция още 2 години

Експертите на Европейската комисия, които трябва да помогнат на Гърция да приложи необходимите реформи, за да повиши икономическата си конкурентоспособност, ще останат в страната толкова, колкото Атина поиска, съобщава АФП.

„Няма определен график за работната група”, съставена от 45 високопоставени европейски чиновници, които помагат за координацията на техническите експерти, изпратени от страните-членки в Брюксел и Атина.

МВФ: Гърция ще излезе от рецесията през 2013 г.

Гърция все още се сблъсква с първостепенни предизвикателства и ще трябва да положи големи усилия, за да осъществи желаните от кредито...

„Работата продължава”, тъй като са необходими още „важни структурни реформи”, заяви ръководителят на работната група Хорст Райхенбах.

„ЕК и страните от ЕС са готови да продължат да подкрепят Гърция толкова дълго, колкото тя поиска”, подчерта Райхенбах, като допълни, че през следващите две години има още много работа за вършене.

Европейският фонд за финансова стабилност от името на страните от еврозоната ще предостави на Гърция първия транш от втория спасителен пакет на 19 март. Траншът е с размер 5,9 милиарда евро, предаде РИА Новости.

„Решението за отпускането на първия транш бе взето от работна група на Еврогрупата в сряда. Парите ще бъдат достъпни в понеделник, 19 март”, съобщи представителят на „тройката” международни кредитори (ЕС, ЕЦБ и МВФ) Матиас Морс.

Гърция напред с данъците

Гърция постигна "обещаващи" резултати в събирането на стари неплатени данъци на обща сума 8 милиарда евро, като през 2011 г. са били ин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com