ЕС бил приоритет за Сърбия

4762
ЕС бил приоритет за Сърбия

Нормално е Сърбия да има най-добрите възможни отношения с Русия, но членството в ЕС остава основен приоритет за страната. Това заяви сръбският вицепремиер Сузана Грубешич, която отговаря за евроинтеграцията.

„Не виждам причина да се създава подобна измислена дилема дали сръбското правителство трябва да е насочено към Русия или към ЕС и за това дали една от основните цели на кабинета трябва да бъде бързото присъединяване към европейския блок”, заяви Грубешич в интервю за белградския вестник „Прес”.

Сръбски туроператор изостави свои туристи в Египет

Сръбският туроператор "Тринити травел" превърна почивката на сръбските туристи в Египет в ад. Стотици сърби, избрали да пътуват с фирм...

Вицепремиерът отказа да посочи конкретна дата за начало на преговори с ЕС, но изрази надежда, че Сърбия скоро ще получи дата.

Преди дни бяха публикувани данните от скорошно социологическо проучване, според което 49% от сръбските гражданите подкрепят членството на Сърбия в Европейския съюз. Подкрепата им е с 2% по-малка в сравнение с данните, получени преди половин година.

Ако се проведе референдум за влизане на Сърбия в ЕС, 49% от сръбските граждани ще гласуват „за", 2% ще бъдат против, 19% не биха участвали в допитването, а 8% се затрудняват да отговорят.

Сърбия получи статут на кандидатка за членство в ЕС на 1 март.

Сърбия е застрашена от банкрут

Сърбия е на прага на пълния финансов и икономически банкрут. Това каза известният финансов експерт от Институтът за икономически изсл...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com