ЕС скастри Камерън - подхранвал ксенофобията

3650
ЕС скастри Камерън - подхранвал ксенофобията

Брюксел предприе яростна контраатака срещу британския премиер Дейвид Камерън заради имиграцията, като от там заявиха, че изказванията му за култура на „нищо за нещо” сред имигрантите от ЕС са неинтелигентни и рискуват да подхранят в отговор ксенофобия.

Коментирайки речта на Камерън от тази седмица, в която той обеща да ограничи достъпа до жилищното настаняване и здравеопазването за тези, които идват на Острова съгласно правилата на ЕС за свободно движение, европейският комисар за заетост, социални въпроси и социално подпомагане Ласло Андор заяви пред „Обзървър”, че тези твърдения са подвеждащи и крайно неуместни.

СЕ: Дебатът за имигрантите във Великобритания е срамен

Комисарят по правата на човека Нилс Муйжниекс предупреди британските политици да престанат да използват "срамна реторика", която опис...

„Съществува сериозен риск да се насърчи рефлективна ксенофобия”, каза той. „Да се обвиняват бедните или имигрантите за трудностите по време на икономическа криза не е нещо съвършено невиждано досега, но това не е интелигентна политика”, каза Андор.

„Мисля, че би било по-отговорно да се конфронтират грешните схващания относно имиграцията от другите страни от ЕС и т.нар. „туризъм с цел социални помощи” и вместо това да се обяснят фактите. Истината е, че: имигрантите от другите страни от ЕС допринасят силно за икономиката на Великобритания, най-вече защото те помагат страната да се справи с недостига на работници и плащат повече данъци и социални осигуровки на човек, а получават по-малко помощи, отколкото трудещите се британци; че свободно движение на работниците е ключова част от единния пазар на ЕС; че стотици хиляди британски граждани работят в други страни от ЕС”, подчерта еврокомисарят.

Хапливият отговор предполага, че Камерън се насочва към болезнена конфронтация с Брюксел, ако и когато се опита да си осигури споразумение за такъв подход с други страни-членки, коментира британското издание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com