Френският външен министър е сигурен, че в Сирия е използвано химическо оръжие

5558
Френският външен министър е сигурен, че в Сирия е използвано химическо оръжие

Министърът на външните работи на Франция Лоран Фабиюс изрази своята увереност, че режимът на Башар Асад е използвал химическо оръжие.

„Данните, с които разполагаме, сочат, че в близост до Дамаск е извършено масово убийство с използване на химическо оръжие и отговорност за него носи режимът на Асад", заяви Фабиюс по време на визитата си в Рамала.

Междувременно близо 355 пациенти "с невротоксични симптоми" починаха в болници Сирия, където им бе оказана помощ от Лекари без граници. От 21 август досега са лекувани 3600 души, съобщи неправителствената организация.

Симптомите, за които ни съобщиха, епидемиологичната схема на това събитие - характеризиращо се с масов наплив на пациенти за много кратко време, мястото, откъдето идват пациентите и заразяването на спасителните екипи и на персонала, оказал първа помощ, говорят за масово излагане на невротоксичен агент, описва ситуацията НПО Лекари без граници.

1 млн. деца са избягали от Сирия заради войната

Броят на децата, избягали от разкъсваната от гражданска война Сирия, достигна 1 млн. Два милиона души пък са бежанци вътре в собствен...

Тя е първият независим източник, който потвърждава използването на химически оръжия в района на Багдад, за което се твърди от няколко дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com