Германците: Без еврото ще сме по-добре

7075
Германците: Без еврото ще сме по-добре

Мнозинството германци смятат, че тяхната страна ще бъде по-добре без единната европейска валута. Това показват данните от проучване на института "Емнид", осъществено за списание "Билд ам Зонтаг", предаде БГНЕС.

51% от германците смятат, че най-голямата европейска икономика ще бъде по-добре извън еврозоната, включваща 17 страни. Само 29% споделят обратната гледна точка, че ще бъде по-лошо.

Изследването показва, че 71% от германците желаят Гърция да напусне еврозоната, ако не спази своите ангажименти да извърши икономически реформи, предвиждащи сурови съкращения.

Положението със затъналата в дългове Гърция коментира пред изданието министърът на икономиката Филип Рьослер. Той изрази съмнение, че Атина може да изпълни обещаните реформи.

"Реализирането на реформите не е сигурно", каза Рьослер. Според него, Гърция все още не е направила нищо по отношение на обещаната приватизация и данъчна политика. "Ако Гърция не изпълни своите ангажименти, те няма да получат повече пари", категоричен е Рьослер и добави, че тогава Атина ще бъде принудена да обяви несъстоятелност.

Редактор: Ая Косарова

Меркел: Забраната на обрязването ще ни превърне в посмешище

Германският канцлер Ангела Меркел предупредила партията си, че рискува да се превърне в "посмешище" заради съдебното решение, окачест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com