Германските затвори – секс и насилие

25423
Германските затвори – секс и насилие

Всеки четвърти затворник в Германия е подложен на насилие, сочи изследване на Института по криминология на Долна Саксония.

Ситуацията е особено тежка и лоша сред младежите лишени от свобода. Германското министерство на правосъдието не е съгласно с изводите на проучването.

В германските затвори насилието е ежедневие. Всеки четвърти е жертва на това насилие. "Става дума за психически натиск, изнасилвания и физическа разправа", отбеляза директорът на института Кристиан Пфайфър.

Според него, причината за това е, че някои от затворниците се опитват да възстановят своя авторитет като се превърнат в лидери и потискат всички останали. Особено неблагоприятна е ситуацията в местата, където са затворени младеж – там жертва на насилието е всеки втори, предаде БГНЕС.

В хода на изследването са интервюирани 4985 мъже, 461 жени и 983 младежи, излежаващи различни срокове в 33 затвора в Бремен, Бранденбург, Долна Саксония, Саксония и Тюрингия. Анкетираните споделят, че се страхуват да ходят в банята и зоните, които не се контролират напълно от надзирателите.

Освен това, значителна част от младите затворници предпочитат да не се оплакват на администрацията, за да не бъдат обвинени, че са "доносници". Кристиан Пфайфер призовава ръководствата на затворите за младежи да вземат допълнителни мерки за сигурност.

Министерствата на правосъдието в германските провинции скептично се отнесоха към изводите на изследването, подчертавайки, че насилието в затворите не е масово явление. От своя страна Съюзът на служителите в изправителни заведения отбеляза, че документът не съдържа сензации и поиска увеличаване на персонала в затворите.

Редактор: Калина Здравкова

45% от турците в Германия искат да се върнат в родината си

45% от турските граждани или хора от турски произход, които живеят в Германия, искат да се върнат в Турция, а само 15% смятат Германи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com