45% от турците в Германия искат да се върнат в родината си

7290
45% от турците в Германия искат да се върнат в родината си

45% от турските граждани или хора от турски произход, които живеят в Германия, искат да се върнат в Турция, а само 15% смятат Германия за своя родина, показва изследване на института Инфо, публикувано днес.

Освен това 62% от тях твърдят, че се чувстват най-добре в компанията на турци, показва изследването, осъществено сред около 1000 души от цялата страна. В Германия живеят около 3 милиона турски граждани или хора от турски произход, от които 700 000 имат германско гражданство.

Сред посочените причини за завръщането им в Турция са желанието да се върнат при корените си, но също и да изживеят приятна пенсия при по-меки климатични условия. Хората на възраст между 30 и 49 години изразяват най-голямо желание да се върнат в Турция. Макар 39% от тях да живеят най-малко от 30 години в Германия, само 15% възприемат Германия, а не Турция като своя родина. През 2009 г. на такова мнение бяха 21%.

Религиозните и традиционните ценности играят все по-голяма роля сред имигрантите, показва изследването. 55% от анкетираните желаят например повече джамии да бъдат построени в Германия.

Редактор: Георги Иванов

Германската армия ще действа при вътрешна опасност

Въоръжените сили на Германия получиха разрешение да използват военни средства при евентуална заплаха от терористични акции на територ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа