Гняв срещу "Ролинг Стоунс": Полицай публикува снимки на Царнаев след ареста

13117
Гняв срещу "Ролинг Стоунс": Полицай публикува снимки на Царнаев след ареста

Американското списание „Ролинг Стоунс” стана обект на гневни критики, защото сложи снимка на предполагаемия извършител на бостънския атентат Джохар Царнаев на корицата си, предаде „Гласът на Америка”. В отговор на това полицейският фотограф Шон Мърфи публикува снимка на чеченеца, непосредствено след залавянето му, на която младежът е целия в кръв с червена точка от лазер на снайпер на челото си.


Царнаев може да получи смъртна присъда

Обвиняемият за взривовете на Бостънския маратон Джохар Царнаев ще се изправи пред съда в сряда, за да му бъдат отправени обвиненията за...

"Царнаев е зло, а снимката в "Ролинг Стоунс" хвърля романтична светлина върху това лице на терора", смята Мърфи.

На корицата на последния брой на списанието може да се види снимка на младия Царнаев с мек поглед и спускащи се къдрици.

Списанието е избрало снимката, за да представи задълбочен разказ за живота на Царнаев, който е довел до атаките на Бостънския маратон от 15 април.

Това обаче незабавно беше сравнено с подобни портрети на легендарни рок звезди като Боб Дилън и Джими Морисън, което предизвика обвинения, че „Ролинг Стоунс” възхвалява тероризма.

Джохар Царнаев е възстановил говора си

Обвиненият за атентатите в Бостън по време на маратона Джохар Царнаев за първи път от 19 април е телефонирал от затвора на майка си З...


Хиляди хора дадоха гласност на критиките си срещу списанието във „Фейсбук” и „Туитър”, като много от тях се зарекоха да не си купуват повече неговите броеве.

Известен брой търговци на дребно, включително две национални вериги магазини, са отказали да продават този брой.

Списанието публикува изявление, в което защитава решението си да използва тази снимка, като поясни, че тя покрива изискването за "сериозна и навеждаща на размисли корица" за най-големите световни "политически и културни въпроси на деня."

Отложиха делото срещу бостънския атентатор

Първото съдебно заседание, на което трябваше да присъства Джохар Царнаев, оцелелият бостънски атентатор, се отлага от 30 май за 2 юни, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com