Градусите в Европа се вдигат

5452
Градусите в Европа се вдигат

В Европа от високите температури вече са починали повече от 100 души. Температурата на Стария континент достигна до точката на кипене, предаде КРОСС.

България, където хората не се учудват на високите температури, се оказа неподготвена за жегата. В няколко града е въведен оранжев код заради жегата. В столицата София лекарите работят извънредно, има денонощни дежурни екипи, защото дори и през нощта температурите не са никак ниски, пише днес Вести.ру.

В Македония засега е обявен жълт код, но е напълно възможно властите да последват примера на българските си колеги и да вдигнат нивото на опасността. Хората чакат дъжда като манна небесна.

И в Хърватия има жертви на високите температури. Починали са 20 души. От необикновената жега температурите са около 40 градуса, избухнаха и горски пожари.

Температурни рекорди има и в Беларус - в Минск термометрите показват 32 градуса. През последните шест години не е имало такива високи стойности.

От непоносимата горещина страдат и в курортите в Гърция - може да се придвижваш само на  прибежки - от едната сянка до другата. След подобни жеги обикновено следват бури и урагани. Но какво ги очаква европейците, синоптиците не смеят да предвиждат.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com