Гръцките фирми намаляват заплати и работни часове

4178
Гръцките фирми намаляват заплати и работни часове

Местни предприемачи в Гърция са принудени да намалят заплатите на своите служители и работните часове на фона на продължаващата криза в страната. Това сочат данните от проучване, проведено от ICAP, пише вестник „Катимерини”.

Все повече компании се насочват към инвестиции в обучение на персонала и нови технологии в опит да отговорят на съвременните нужди на пазара. Това е окуражителен знак, се подчертава в изследването.

Намериха списъка на данъчните измамници в Гърция

Високопоставени гръцки служители са успели да открият след извършено разследване мистериозен списък с имената на гръцки граждани, при...

През второто тримесечие на годината 25% от компаниите са избрали да намалят работните часове като вариант да съкратят разходите за труд през следващите три месеца.

Едва 13% от фирмите са заявили, че не планират да намалят разходите за своите служители.

В същото време според информация е на Евростат, потвърдена от Министерството на развитието в Атина, гърците плащат най-високите цени в Евросъюза, дори и за стоки от първа необходимост, въпреки кризата и рецесията в страната. За да се запасяват с качествени продукти на по-ниски цени, гърците често пътуват до България. Според анализ на Министерството на развитието, високите цени се дължат на скъп транспорт вътре в страната, бюрокрация и високи данъци.

Редактор: Ая Косарова

Все повече съкращенията за Гърция

Гърция иска да съкрати разходите си с 14,5 млрд. евро, а кредиторите настояват за по-мащабни икономии, пише австрийският в. „Тиро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com