Гръцките туроператори са готови да намалят цените

5706
Гръцките туроператори са готови да намалят цените

Дълговата криза сериозно удари основния сектор на икономиката на Гърция – туризма. Туристите от Западна Европа все по-често се отказват от почивки в гръцките курорти.

През тази година най-сериозен е спадът на германските туристи, което принуждава гръцките туроператори да залагат на туристите от Източна Европа, включително от Русия, пише вестник „РБК Дейли”.

Арестуваха гръцки свещеници заради машинации със заплати

Арестувани са двама гръцки свещеници от Еладската православна църква за мошеничество със заплатите на клириците за 700 000 евро. Двама...

По данни на Централната банка на Гърция през първото тримесечие на годината общият брой на туристите е намалял с 11,7%, а постъпленията с 15,1%.

При създалата се ситуация гръцките туроператори са принудени рязко да активизират търсенето на нови клиенти в Русия, България, Румъния, Сърбия и даже в Турция.

Страховете, че Гърция ще излезе от еврозоната, спряха много евентуални туристи, притеснени, че еврото ще бъде заменено от драхмата. Новото правителство съобщи, че постъпленията от туризъм са намалели с повече от 12 %, водейки до близо 10-процентен спад на пристиганията, или загуба от 100 млн. евро.

След изборите гръцките власти разчитат на туристите да спасят сезона, да напълнят държавната хазна и да съживят отрасъла, в който са заети една пета от работещите в страната.

Гърците започват да връщат парите си в банките

Гражданите на Гърция са върнали в банковите си сметки в гръцките банки близо 5 милиарда евро след изборите на 17 юни, които позволиха...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com