Гърция налива 10 млн. евро за добив на маслини по островите

16163
Гърция налива 10 млн. евро за добив на маслини по островите

С 10 милиона евро гръцкото правителство финансира производството на маслини по малките острови в Егейско море. Голяма инвестиция се насочва и към железопътната инфраструктура, предаде БНР.

Производството на зехтин се превърна в чисто злато за гръцката икономика. На островите в Егейско море фермерите, които отглеждат екологично чисти маслини, са 50 хиляди. Те получават държавната субсидия, за да запазят традиционната технология за производство на чист зехтин.

Гърция иска много, много пари

Първоначално се говореше за 70 млрд евро, сега - за 162 млрд, та дори за 500 млрд - Германия най-после трябвало да изплати на Гърция о...

Този зехтин е „визитната картичка” на Гърция и намира добър прием в цял свят, като цената му достига до 100 евро за литър.

Друга голяма инвестиция за 1 милиард евро се насочва към подобряване на железопътните съоръжения. Съгласно правителствената програма за приватизация, до няколко месеца държавната железопътна фирма ще премине към частни инвеститори. Според икономическите експерти на опозицията инвестицията в железниците е в интерес на бъдещите собственици и не е стратегически обоснована.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com