Хилари иска да стане космически турист

6186
Хилари иска да стане космически турист
Това била отдавнашна мечта на Клинтън

Тя беше първа дама на САЩ, сенаторка и беше на път да стане президент, но държавният секретар Хилари Клинтън има една неосъществена мечта - да стане космически турист, предаде БГНЕС.

На среща с британския милиардер Ричард Брансън в Държавния департамент Клинтън направи едно признание. "Много съм щастлива, че той (Брансън) е тук, защото от много, много, много дълго време искам да стана астронавт и смятам, че той може да ми предложи последната възможност да осъществя мечтата си", заяви Клинтън, която вече е на 64 години.

През октомври Ричард Брансън, собственик на компанията Върджин Галактик, откри в Ню Мексико Спейспорт Америка - първото космическо летище в историята, от което през 2013 г. трябва да излетят първите туристи в Космоса.

Стотици хиляди хора вече са резервирали билет на средна цена от 200 000 долара. В хумористичен стил Брансън обясни на държавния секретар, че опонентите й от Републиканската партия вече са платили билета й, щастливи, че ще могат да я изпратят в Космоса. "Всичко е платено и уредено", пошегува се той.

 

Хилъри Клинтън призова за оръжейно ембарго срещу Сирия

Съветът за сигурност на ООН е близо до даване на по-разширен мандат на наблюдателите в Сирия, които трябва да следят за спазването ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com