Инициативата отново се връща в ръцете на Обама

6599
Инициативата отново се връща в ръцете на Обама

Републиканският претендент за Белия дом Мит Ромни тъкмо трябваше да се качи на сцената в Охайо в понеделник, когато реши рязко да промени тона на своята кампания заради потенциално смъртоносните последици от урагана „Санди”, който връхлиташе Източното крайбрежие на САЩ.

На фона на бушуващата буря Ромни отмени предизборните си прояви, насрочени за понеделник и вторник в Уисконсин, Айова и Флорида. Кандидатът за вицепрезидент Пол Райън и съпругата на Ромни – Ан, се отдръпнаха от предизборни участия.

Вместо това републиканският претендент прие тактиката „почувствай болката”. Той прекара времето си в разговори с американците, за да повдигне духа им в тези несигурни времена. Ромни призова хората да правят дарения за „Червения кръст”.

Помощници на републиканеца казват, че той лесно е взел решението, след като е провел конферентен разговор с основните си съветници, някои от които пътуват заедно с Райън и Ан Ромни по време на кампаниите в няколко щата.

Мит Ромни отмени планираните прояви заради чувствата на милионите хора, които са изправени пред трудни моменти заради урагана, заяви съветникът Ерик Фернсторм.

Ураганът е поредният поврат във втория опит на Ромни да спечели Белия дом. Преди да се изправи директно срещу президента Барак Обама в продължение на няколко месеца той участваше в брутална вътрешнопартийна битка, по време на която рядко водеше, но излезе напред малко преди самия край.

Изглеждаше, че бившият губернатор на Масачузетс бе взел инициативата в последния етап на президентската надпревара, като започна да се изкачва в рейтингите на одобрение и да възстановява позициите си след септември, когато бе пуснат тайно заснет видеозапис на Ромни, който казва, че 47% от американците зависят от правителствената помощ.

Сега лустрото на кампанията на Ромни най-вероятно ще потъмнее за няколко дни, тъй като Обама спечели медийното внимание като главнокомандващ на нацията във времена на криза.

Представители на републиканците посочват, че не са имали голям избор освен да отложат предизборните прояви, имайки предвид потенциалното влияние на бурята. Но те не смятат, че „Санди” ще усложни предизборните послания през следващите няколко дни.

Айриш таймс

Ураган донесе "октомврийска изненада"

„Октомврийските изненади”, които целят да повлияят на изборите, обикновено са дело на човек, а не на Бог. Но ураганът &bdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com