Иран: САЩ вече не могат да диктуват политиката

6273
Иран: САЩ вече не могат да диктуват политиката
Американската делегация демонстративно напусна залата в Душанбе по време на речта на Ахмадинеджад

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че САЩ вече не могат да диктуват политиката на останалата част на света и посочи, че отношенията между НАТО и Пакистан са станали по-нестабилни, предаде агенция Ройтерс.

„НАТО и САЩ трябва да променят своята политика, тъй като отмина времето когато можеха да налагат своите условия на света”, каза Ахмадинеджад по време на конференция за икономиката на Афганистан, която се провежда в Таджикистан.

Русия: Отнасяйте се деликатно към Иран

Днес Русия се обяви в защита на Иран, подчертавайки, че отношението към нейните съседи трябва да бъде "деликатно", в момент на засилв...

Иранският президент настоя международните военнослужещи незабавно да се изтеглят от Афганистан.

„Основната причина за проблемите по света е политиката на страните от НАТО, която цели да бъде съживен колониализмът”, каза Ахмадинеджад.

Американската делегация на Регионалната конференция за икономическо сътрудничество на Афганистан демонстративно напусна залата в Душанбе по време на речта на иранския президент Ахмадинеджад, който назова САЩ и НАТО като причина за всички беди на Афганистан, предава РИА Новости.

„Афганистанският народ постоянно бива нападан в своя дом. Такава е ситуацията в Пакистан, Палестина и редица африкански страни”, заяви Ахмадинеджад.

ЕС обмисля нови санкции срещу Сирия, Иран и Беларус

На срещата на външните министри на страните-членки на Европейския съюз (ЕС), планирана за четвъртък и петък, ще бъдат обсъдени и е възм...

„Всички проблеми се коренят в НАТО и в политиката на НАТО, която, под прикритието на борба с тероризма, влезе в Афганистан и сега със същия лозунг обкръжава Русия и Китай”, добави иранският президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com