Плевнелиев тропна: Ще се карам с всички

7277
Плевнелиев тропна: Ще се карам с всички
Президентът обеща безкомпромисност, ако за националните приоритети не се работи в правилна посока

Росен Плевнелиев всячески се опитва да докаже, че президентската институция ще добие коренно различен характер при неговия мандат и той няма да се влияе по никакъв начин от управляващата партия и премиера Бойко Борисов.

Държавният глава дори се закани, че ще се изпокара с всички в името на националните интереси.

Плевнелиев: Не става дума за териториални претенции на Румъния

За да станат членки на ЕС, България и Румъния са подписали документи, че нямат никакви териториални претенции помежду си. Четох внимате...

"Имам много честни и прями отношения с премиера Бойко Борисов. Много пъти съм му казвал не, много пъти сме сядали и сме решавали. Това, което е важно за мен, е, че аз не политизирам и не водя политически битки", заяви Плевнелиев.

изказването му бе в реакция на изявление на лидера на ДПС Ахмед Доган. Държавният глава подчерта, че се бори за проекти, които имат смисъл и търси конкретни решения.

"Винаги ще сложа аргументи на масата тогава, когато видя заплаха за националните приоритети. Виждате, темата с енергийната сигурност се засилва и как нашият министър-председател по-често адресира тази тема. От тази гледна точка, дали енергийна ефективност, дали електронно правителство, дали работещи институции, за мен са важни тези приоритети и аз ще следя по тях да няма разнобой. Ако, обаче, политическите партии противоречат на националните приоритети, ако пречат на движението по тях, аз ще се намеся”, посочи президентът.

Плевнелиев заяви, че неговият подход е „различен и елементарен”.

Мусала да се преименува на Св. Иван Рилски

Предложение връх Мусала да носи името на Св. Иван Рилски (духовният покровител на България) изплува след срещата между "Атака" и презид...

„За мен не е важно кой, какво и какви битки с кого води. Но за мен е изключително важно по националните приоритети да се работи в правилната посока. Ако това не се случи, съм готов да се скарам с всеки”, обясни държавният глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com