Ирландия получи нова помощ от МВФ

5263
Ирландия получи нова помощ от МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) отпусна нов транш в размер на 1,17 млрд. долара (890 млн. евро) на Ирландия, в рамките на тригодишната спасителна програма за пострадалата от кризата икономика, предаде АФП.

„Ирландия продължи напред с непоколебимата политика по възстановяване на икономиката, въпреки забавянето на растежа през тази година. Всички цели по програмата са постигнати, а наборът от фискални, финансови и структурни реформи са задействани”, заявиха от МВФ.

Ирландия се подготвя за председателството на ЕС

Правителството на Ирландия все по-активно се готви за председателството на ЕС, което страната ще поеме през първата половина на следващ...

В същото време Ирландия се подготвя да поеме ротационното председателство на Европейския съюз.

Ирландският вицепремиер Еймън Гилмор заяви, че излизането на Европа от кризата минава пред осигуряването на растеж и работни места.

Посочвайки приоритетите пред страната му по време на шестмесечното председателство, Гилмор каза, че Дъблин ще направи всичко по силите си за насърчаване на възстановяването чрез работни места, особено за младите, като първостепенен приоритет.

Гилмор, който е и външен министър на страната, каза още, че Ирландия ще е оптимист и реалист относно това, която може да бъде направено, докато еврозоната е отслабена от рецесията, а безработицата е рекордно висока.

Ирландия отвори пазара си за българи и румънци

Ограниченията за българските и румънските граждани, търсещи работа в Ирландия, бяха отменени от правителството в Дъблин, съобщи в. "А...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com