Изпепелени сгради и изчезнали хора след експлозия в Канада

13915
Изпепелени сгради и изчезнали хора след експлозия в Канада

Няколко души са в неизвестност, след като четири вагона на товарен влак, превозващ петролни продукти, експлодираха в центъра на малко градче в канадската провинция Квебек, предаде Ройтерс. Силната експлозия, станала рано сутринта, е унищожила десетки сгради.

Трагедията е станала в 1 часа през нощта, когато товарен влак дерайлира в Лак Мегантик, живописно градче с население от около 6000 жители в близост до границата с американския щат Мейн. Полицията няма достъп до засегнатите сгради, за да определи дали има загинали във все още обхванатите от пожар сгради, информира агенция Фокус.

Силна експлозия в руски склад рани 30, над 6000 са евакуирани

Силна експлозия е станала в склад за муниции на военен полигон край руския град Самара, съобщава РИА Новости. Над 30 души са ранени, а ...

Радио „Канада” съобщи, че една от сградите в центъра на града е популярен сред младежите нощен бар. Очевидци казаха пред радиото, че по време на инцидента заведението е било претъпкано.

„Много родители са разтревожени, тъй като не успяват да се свържат с член на своето семейство или познат”, каза кметът на града Колет Рой-Ларош в ефира на радиото. „Засега не можем да предоставим информация относно това, което се случва, тъй като нямаме достъп”, посочи кметът.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com