Киев осъди "деструктивния" бойкот на Брюксел

6138
Киев осъди "деструктивния" бойкот на Брюксел

Украйна осъди европейския бойкот на тазгодишното първенство по футбол като "деструктивен опит" за политизиране на спорта, който ще нарани двустранните отношения, предаде БГНЕС.

"Считаме ги за деструктивни опити за политизиране на спортните събития, които още от древни времена играят първостепенна роля при разбирането и постигането на съгласие между нациите", изтъкнаха от украинското външно министерство в комюнике.

Изявлението на властите дойде минути след като мисията на ЕС в Киев съобщи, че всички еврокомисари ще пропуснат футболния форум в Украйна в знак на протест срещу делото на Юлия Тимошенко.

"Както вече знаем, председателят (на Европейската комисия Жозе Мануел) Барозу няма никакви намерения да пътува до Украйна или да посещава, което и да е от събитията на тазгодишното Европейско първенство по футбол. Мнението му се споделя от всички еврокомисари", обявиха от мисията във Фейсбук.

В отговор на реакцията обаче руският премиер Владимир Путин настоя, че делото на Тимошенко не би трябвало да се свързва с европейското първенство по футбол и останалите спортни събития.

Меркел иска Тимошенко да получи нужното лечение в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел иска бившия украинския премиер Юлия Тимошенко да се лекува в Германия. Меркел посочи, че е важно да б...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com