Кипърците са 3 пъти по-богати от германците

6598
Кипърците са 3 пъти по-богати от германците

Кипърските граждани са по-богати от немците средно три пъти, показват данните на Европейската централна банка, съобщава телевизия кипърската телевизия “Сигма”.

Колкото и да е странно, гражданите на водещите европейски страни, които притежават най-високият кредитен рейтинг – ААА и осигуряват голяма част от кредитите за затъналите страни от Европейския съюз, са по-бедни от гражданите на закъсалия Кипър.

69% от германците подкрепят еврото

Германците са по-привързани към еврото от всякога, въпреки кризата, която разтърсва страните от еврозоната. Над две трети от анкетира...

За периода 2008-2010 година средното състояние на кипърските граждани е било 266 900 евро, докато германците са със състояние от 51 000 евро, а средния холандец – със 103 000 евро.

Французите също излиза, че са зле със средно състояние от 85 500 евро. Единствено жителите на Люксембург не могат да се оплачат – те са притежавали 397 800 евро средно.

Изпадналите в криза испанци и италианци едва ли могат да се оплакват, след като към 2010 година са притежавали средно съответно 182 700 и 173 500 евро.

В Европа има и съществена разлика в притежаването на недвижимости, показват още данните на ЕЦБ. В Германия например едва 44% от хората имат собствен недвижим имот, докато в Испания над 83% притежават жилище и/или земя.

В Кипър се бавят с решението за данъка върху големите депозити в Bank of Cyprus

Чак след няколко месеца ще стане ясно окончателното становище на Централната банка на Кипър относно данъка върху депозитите над 100 хил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com