Лондон е под засилено полицейско присъствие

4711
Лондон е под засилено полицейско присъствие

В четвъртък вечерта британската полиция съобщи, че разгръща 1200 допълнителни полицаи по улиците на Лондон след убийството на войник в югоизточната част на столицата.

"1 200 допълнителни полицаи ще излязат в столицата","на ключови места, сред които сгради на вероизповеданията, обществения транспорт и места, на които се събират много хора", съобщи Скотланд Ярд, добавяйки, че иска "да успокои хората", според АФП.

Предполагаем терористичен атентат в Лондон

Мъж, когото очевидци описват като военнослужещ, бе убит с хладно оръжие в югоизточен квартал на Лондон от двама нападатели, които по-къ...

Ужасното убийство в Улуич, където военнослужещ от близка казарма бе заклан от двама нападатели със сатъри, носи почерка на атака на "Ал Кайда", съобщи по-рано изданието "Телеграф".

В любителски запис бе показан чернокож младеж с окървавен нож в ръцете, който ясно мотивира постъпката пред камерата: "Кълнем се във всемогъщия Аллах, че никога няма да спрем да се борим срещу вас".

От години активисти на "Ал Кайда проповядват глобален джихад и призовават своите последователи да извършват самостоятелни терористични атаки.Доскоро разузнаването и силите за сигурност успяваха да предотвратяват подобни "домашни" терористични заговори, но сега изглежда "Ал Кайда" най-накрая постигна своята цел, коментира вчера изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com