Мендух Тачи: Предпазлив съм, защото не искам етнически конфликт

8336
Мендух Тачи: Предпазлив съм, защото не искам етнически конфликт

„Не подкрепям идеята за предсрочни парламентарни избори, както и исканията на македонската опозиция, защото не искам да бъда погрешно разбран от гражданите, особено от албанската общност, че искам да бъда в управлението на всяка цена”. Това заяви в интервю за македонския вестник ”Дневник” лидерът на опозиционната Демократическа партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи.

По думите на Тачи той не иска да бъде разбран погрешно и от международната общност, че има намерение да създава всякакви проблеми, защото не е в управлението.

Какво става в Македония?

Страхът се е настанил трайно в Македония. Авторитарните методи на управляващите хвърлят страната в дълбока политическа криза. В същото...

На въпрос защо ДПА не се присъединява към опозицията за бойкот на парламента, Тачи отговаря: "Замислете се - ако на 24 декември бяхме аз и моите депутати вътре и 50 000 албанци отвън? Замислете се, ако възникнеше конфликт с охраната на парламента. Нас можеха само преполовени да ни извадят от парламента. Ако аз с няколко хиляди албанци минех през барикадите и тръгнех към поддръжниците на управляващите, това щеше да е конфликт между македонци и албанци. Няма да действаме по този начин и няма да позволим междуетнически конфликт”, заявил Тачи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com