Меркел: Търпението на европейците към Кипър има граници

3225
Меркел: Търпението на европейците към Кипър има граници

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че търпението на европейските страни относно спасителния план за Кипър има граници, съобщиха депутати от управляващата й коалиция, предаде БГНЕС.

Канцлерката предупреди Кипър, че "не трябва да злоупотребява с търпението на партньорите от еврозоната". Тя направи това на среща с парламентарната група на либералите от Свободната демократическа партия, съобщи един от участниците в срещата.

Германската канцлерка разкритикувала Никозия, че "не е комуникирала с Тройката от няколко дни", каза друг участник в срещата в Бундестага, която беше закрита за медии.

Меркел е заявила отказа си кипърските пенсионни фондове да участват в спасителния план за страната, както планираха властите на островната държава.

ЕС в никакъв случай не трябва да се отказва от принципите си, допълнила Меркел. Думите й бяха потвърдени и от други източници на нейната консервативна партия, цитирани от ДПА. Германският външен министър Гидо Вестервеле изрази от своя страна "голямото си безпокойство" от положението в Кипър, което води до "парализиране на решенията на ЕС, а това не се харесва на никого".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com