"Мислех, че започва ядрена война"

31859
"Мислех, че започва ядрена война"

Властите на Великобритания разсекретиха поредната порция документи за неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Отбранителното министерство на страната е решило да представи документите на обществеността, тъй като стигнало до извода, че пришълците не съществуват и не могат да представляват никаква опасност.

Този път са обнародвани 25 папки с материали, в които се съдържат разкази на хора за НЛО през 2007–2009 г. Основно очевидците описвали тайнствените обекти като „сребрист светещ диск”, „ярък кръгъл обект”, „зелена сфера с бял светещ контур” и т.н.

UK дава повече пари за научна премия от Нобеловата

Правителството на Великобритания учреди научна премия на по-голяма стойност от Нобеловата награда, съобщи премиерът Дейвид Камерън.&nbs...

„Точно над дома ми прелетя огромен обект. Шумът беше невероятен. Мислех си, че започва ядрена война”, разказва един от очевидците. „Оранжев светещ обект във формата на свод. Той приличаше на медуза, така че можехме да наблюдаваме случващото се вътре”, споделя наблюденията си свидетел от Манчестър. Други очевидци съобщавали, че пришълците о Космоса безшумно си летели в небето. Най-често те били оприличавани на разноцветни звезди. Но винаги тези обекти изчезвали бързо.
Очевидец от Кардиф твърдял, че през 2007 г. пришълците му откраднали кучето, колата и палатката. Това станало, когато британецът пътувал извън града с приятели. През 2009 г. ученичка от Манчестър написала писмо на британското Министерство на отбраната, в което молела да се уточни дали наистина има НЛО. Тя обяснила, че видяла в небето странни огньове, а за нагледност ги нарисувала и ги приложила към посланието си.

Сред документите има описания на такива необикновени явления като „кръжащ в небето тайнствен обект с форма на цигара” или „летяща капачка на бутилка, сияеща като ангел”. Говорело се и за наблюдавани НЛО над Стоунхендж.
В края на 2009 г. военното ведомство закрило отдела, който се занимавал с въпросите за НЛО. Според Боб Ейнсуърт, който оглавявал по това време Министерството на отбраната, съществуването на подобен отдел е нецелесъобразно, а служителите му се занимават с работа, повече свързана с държавната сигурност.

„От 1 декември 2009 г. специалният отдел на Министерството на отбраната няма да реагира на съобщения за НЛО, както и да ги изследва”, казал Ейнсуърт, цитиран от ВВС. Според него за 50 години наблюдения не е било фиксирано присъствието на представители на извънземни цивилизации и не е открита заплаха за Великобритания.
През 50-те години на ХХ век властите на страната се отнасяли сериозно към заплахата от извънземни и този въпрос е обсъждан на специални заседания с ръководството на спецслужбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com