Мляко, причиняващо рак, хванаха в Германия

6858
Мляко, причиняващо рак, хванаха в Германия

Проверка на германските власти е установила наличие на предизвикваща рак плесен в сурово краве мляко. Опасното мляко е засечено във ферма в провинция Северен Рейн-Вестфалия, пише TheLocal.

В млякото, което е проверено преди да бъде пастьоризирано, е открит афлатоксин - два пъти повече от допустимото. Германските власти предупредиха, че е възможно заразено мляко да е препратено към млекарни за обработка и продажба на крайни клиенти.

Световен ден за борба с рака

На 4 февруари се отбелязва Световният ден за борба с рака. Целта е привличане на общественото внимание към този глобален проблем, да се...

През миналия уикенд редица млечни ферми в Долна Саксония спряха работа, тъй като същата плесен, която сега беше намерена в Северен Рейн-Вестфалия, беше открита и във фураж, докаран от Сърбия. Заради фуража в кравето мляко от тези ферми са били отчетени десет пъти по-високи нива на афлатоксин.

Афлатоксините са вещества от два вида плесенни гъбички, като някои са особено опасни, защото действат на човешките гени. Ако човек яде храна, в която има високо ниво на афлатоксини, може да усети леко неразположение на стомаха, но при редовен прием на заразени храни има опасност от развитие на цироза или рак на черния дроб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com