Най-богатото китайско село прави своя авиокомпания

11683
Най-богатото китайско село прави своя авиокомпания

Властите на малкото китайско село Хуаси, разположено в източната провинция Цзянсу, съобщиха, че ще създадат първата в КНР селска авиокомпания, предаде КРОСС.

Според данни на агенция Синхуа, Хуаси е най-богатото китайско село. Средният годишен доход на населението е 10 хиляди долара. Основа за материалното благополучие на селяните е производството на стоманени изделия, тъкани и туризъм.

Китай отказва да забрани фермите за тигри

Великобритания и Индия призоваха Китай и други страни да забранят фермите за тигри на територията си, тъй като те пречат на усилията за...

Средно селото се посещава от повече от 2 милиона души. Според думите на представител на селската власт, източнокитайското регионално отделение на главното държавно управление на гражданската авиация на Китай още този месец е одобрило заявката за регистрирането на самолетната компания, която ще се нарича Jiangsu Huaxi General Aviation Co. Първоначално ще бъдат закупени два вертолета McDonnell Douglas и Eurocopter на обща стойност 14 милиона долара. Ако работата тръгне добре, през 2015 година летателния парк ще бъде разширен с още три вертолета, които ще се използват за въздушни екскурзии над селото.

В селото всяко семейство има модерна къща в европейски стил, жителите му се радват на безплатна медицинска помощ, образование и храни като ориз, олио и плодове и зеленчуци от биологичните ферми и оранжерии в селото.

Село Хуаси стана първото и засега единственото в света, в което има небостъргач. Жителите на селото успели да съберат дарения за построяването на петзвезден хотел, висок 328 метра.

Редактор: Сияна Любомирова

Китай: Отношенията "армия-партия" стават все по-сложни

Ръководството на китайската армия напоследък проявява все по-силна независимост от Китайската комунистическа партия и правителството н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com