Най-трудният клиент на света

7331
Най-трудният клиент на света

Те изискват много, но плащат малко: едно актуално проучване показва, че германците не са готови да се примирят с по-ниско качество срещу по-ниска цена. Това превръща Германия в един от най-трудните пазари на света.

През ноември 2011 консултантската агенция Accenture провежда проучване сред повече от 10 000 потребители в 27 страни. Според него германските клиенти се открояват с две основни черти: скептицизъм към интернет и безусловно изискване за качество.

Казано по-ясно: близо две трети от германските потребители се отнасят с подозрение към онлайн препоръките за стоки и услуги. Това представлява покачване с цели 20 процента спрямо предишната година. Клеменс Йортел от Accenture изтъква като главни причини за това потребителските разочарования и голямото значение на дискусията за защитата на личните данни в Германия. В другите страни потребителите са много по-доверчиви - само 37 процента от анкетираните имат резерви към препоръките от интернет.

Ортодоксални крайности: хомосексуализмът

Религиозните кръгове в Израел презират хомосексуалните. Те били допринасяли за съсипването на юдейския народ, били "малцинство с гене...

Какво иска германецът?

Клиентите стават по-независими, а по този начин и по-непредсказуеми. А това означава, че потребителите все по-рядко прощават издънки в предлаганите услуги и стоки. Германците често са готови да сменят фирмата, магазина или търговеца, когато не са доволни от онова, което им се предлага. И наистина всеки втори германец е извършил такава смяна през последните дванайсет месеца. Гневът на потребителите се излива най-вече върху телефонните услуги, търговците на дребно или продавачите в интернет. Най-рядко германците сменят самолетните компании и хотелите.

По-ниска цена, но и по-ниско качество? Не, благодаря!

Йортел подчертава, че "както винаги" германските потребители не са готови срещу по-ниска цена да приемат по-ниско качество. "На другите развити пазари това не е така", подчертава експертът. "Така Германия се оказва един от най-трудните пазари в света за производителите на стоки за потребление, както и в сектора на услугите. Защото е извънредно трудно да събереш под една шапка високо качество и ниска цена", казва Йортел.

В германските училища: Таланти за боклука

Интелект - удивителен, заложби - над средните, но в училище - пренебрегнати: Такава е съдбата на редица свръхнадарени деца, които са ...

Безкомпромисните изисквания на германците към качеството са причина например за това, че Алди, най-голямата верига от евтини магазини за хранителни продукти, планира разширяване на своя марков асортимент. По този начин, според Йортел, Алди следва актуалната тенденция: "Особено при хранителните продукти високото качество е от централно значение за клиентите".

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com