Непрестанни китайски кибератаки срещу САЩ

5445
Непрестанни китайски кибератаки срещу САЩ

Разузнавателни експерти от САЩ предупредиха, че Америка е обект на мащабен кибер шпионаж, който застрашава конкурентоспособността й, предаде "Вашингтон поуст", предаде БГНЕС.

Позовавайки се на анонимни длъжностни лица, вестникът обяви, че експертното заключение е включено в "Националната разузнавателна прогноза" - секретен доклад, обобщаващ общите гледни точки на американската разузнавателна общност.

Документът посочва Китай като страната с най-агресивни опити за проникване в компютърните системи на американските бизнес и институции, с цел да се сдобие с данни, които биха могли да се използват с икономически цели, отбеляза изданието.

Прогнозата изтъква енергетиката, финансите, информационните технологии, космическото дело и автомобилната индустрия като "най-любими" цели на кибератаките.

Външни експерти се обединяват зад мнението, че щетите за икономиката на САЩ възлизат на десетки милиарди долари, допълни "Поуст".

Документът предупреждава още, че три други държави – Русия, Израел и Франция, също участват в икономически шпионаж, но подчертава, че дейността им бледнее пред тази на Китай.

Администрацията на президента Барак Обама опитва да спира електронните кражби на търговски тайни като води формални протести, експулсира дипломати, налага визови и туристически ограничения и подава жалби в Световната търговска организация (СТО).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com