ООН евакуира служителите си от Сирия

3918
ООН евакуира служителите си от Сирия

Поне половината от всичките 100 служители, които има в Сирия ще бъдат евакуирани, тъй като сраженията се приближават до сградите на световната организация, съобщи неин говорител.

Чуждестранните служители в Дамаск ще бъдат преместени заради сигурността им, заяви говорителят на ООН Мартин Несирки. Почти всички служители в Дамаск на пратеника на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими ще бъдат преместени в Кайро или Бейрут, уточни Несирки.

ЦРУ дава разузнавателна информация на сирийските бунтовници

От ЦРУ са предоставили информация на определени представители на сирийските бунтовници, опитвайки се да ги направи по-ефикасни срещу пр...

Той обаче подчерта, че усилията на Брахими, който работи в Кайро, за прекратяване на двегодишния конфликт ще продължат. "Вчера и днес редица снаряди паднаха много близо до и в комплекса на хотела в Дамаск, в който се намират служителите на ООН", заяви Несирки. Снарядите нанесоха щети на сградата и на някои коли, включително една кола на ООН, допълни той.

Несирки заяви, че около 50 от 100-те международни служители на ООН в Дамаск ще бъдат засегнати от "временното преместване". Някои от тях ще бъдат преместени в други сирийски градове като Хомс. В столицата има и около 800 сирийски служители на ООН. Много от тях получили указания да работят от домовете си заради опасностите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com