ООН праща мироопазваща мисия в Сирия

10812
ООН праща мироопазваща мисия в Сирия

ООН обмисля всички възможни варианти, включително мироопазваща мисия, като част от плана си в случай на падане на сирийското правителство. ООН винаги предвижда да играе хуманитарна роля.

Но сега допуска, че може да се наложи да отиде отвъд това, след като повечето държави показват малък интерес към участие.

Атака срещу университета в Дамаск уби поне 12 студенти

Най-малко 12 студенти бяха убити при минометна атака срещу университета в Дамаск, съобщи сирийска държавна телевизия, като обвини бун...

„През последните седмици редица подразделения на армията на САЩ отработват военни действия в случай на използването срещу тях на химическо оръжие. Един от главните елементи, на които военните обръщат внимание, са химическите боеприпаси, които се намират в различни региони на Сирия”, твърди кореспондент на медията. „Военните в западните държави, планиращи военни операции, казват, че ще е извънредно трудно да бъде премината границата на Сирия и да се гарантира безопасността на тези боеприпаси, защото те са разпръснати по цялата й територия”, допълва той.

Международни военни сили ще навлязат в Сирия само ако има заповед на президентът на САЩ да се гарантира безопасността на химическите оръжия, твърди кореспондентът Джеймс Бейс, предаде Интерфакс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com