ООН предлага на Иран нови преговори през декември

4119
ООН предлага на Иран нови преговори през декември

Държавите от Съвета за сигурност на ООН предложиха на Иран да проведат първия за последните шест месеца кръг преговори по отношение на иранската ядрена програма през първата половина на декември в Истанбул, предаде АФП.

„САЩ искат да действат бързо”, заяви високопоставен дипломат след преговорите в Брюксел миналата сряда между преговарящите от „шесторката” – САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия.

Бъдещата иранска бомба 3 пъти по-мощна от хирошимската?

Изтичане на информация позволи да се разбере, че Ислямската република извършва компютърно моделиране на оръжие, три пъти по-мощно от ат...

„Целим да предложим на Иран да седне на масата на преговорите в първите две седмици на декември, вероятно в Истанбул, ако иранците приемат това”, заяви дипломатът. Информацията беше потвърдена от втори дипломат от „шесторката”, предаде Агенция "Фокус".

Ако това намерение на световните сили се окаже твърде амбициозно, групата ще настоява преговорите да се състоят през януари, казаха дипломатите.

След срещата в Брюксел, която беше първа след преизбирането на Барак Обама за президент на САЩ, главният преговарящ на „шесторката” Катрин Аштън заяви, че групата иска преговори с Иран „възможно най-бързо”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com