Опозицията: Сирийският режим "се опитва да убие плана на Кофи Анан"

3143
Опозицията: Сирийският режим "се опитва да убие плана на Кофи Анан"
Режимът действал в тясно сътрудничество с разклонението на „Ал Кайда” в Ирак

Сирийският режим се опитва да подкопае подкрепения от ООН мирен план, който има за цел да сложи край на продължаващия 14 месеца конфликт, заяви опозиционния лидер Бурхан Галиун пред репортери в японската столица, предаде АФП.

„Режимът сега се опитва да убие плана на Кофи Анан, включително и с нови методи, включващи тероризъм”, подчерта Галиун ден след като терористи-камикадзе отнеха живота на най-малко 55 души при експлозии в Дамаск.

ООН: Сирия е пред заплаха от пълномащабна гражданска война

Международната общност трябва да предприеме спешни мерки за предотвратяването на пълномащабна гражданска война в Сирия, където властите...

Опозиционният лидер изрази твърдата увереност, че правителството на президента Башар Асад е отговорно за нападенията, при които също така бяха ранени близо 400 души.

„Режимът действа в тясно сътрудничество с разклонението на „Ал Кайда” в Ирак”, подчерта Галиун и допълни, че бомбените атаки бележат промяната на тактиката на властите.

В същото време посланикът на САЩ в ООН заяви, че е прекалено рано усилията за прекратяване на насилието в Сирия да бъдат наречени провал. Това предава Ройтерс, позовавайки се на Сюзан Райс.

Райс направи изказването си в американския щат Флорида, след като двама самоубийствени атентатори причиниха смъртта на 55 души и раниха 372-ма души в Дамаск.

Над 40 убити и стотици ранени при кървава баня в Дамаск

Повече от 40 души бяха убити, а 170 – ранени, при кървавите експлозии в сирийската столица Дамаск, предаде държавната телевизия...

Атаките са най-смъртоносните в сирийската столица от началото на протестното движение срещу президента на Сирия Башар Асад.

"Не мисля, че все още може да се каже, че мисията на ООН за наблюдение на края на сраженията и инициативата на Кофи Анан са се провалили", заяви Райс.

"Въпреки че сме скептични за готовността на сирийското правителство и желанието му да изпълни задълженията си, това, което Анан прави, има висок смисъл и ние го подкрепяме", заяви Райс за пратеника за мир в Сирия Анан.

 

Външно: Българите да бягат от Сирия, докато могат

Настоятелно призоваваме българските граждани да напуснат Сирия незабавно, докато това все още е възможно. Това обяви говорителят на М...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com