Папата се сбогува с вярващите на 27 февруари

6138
Папата се сбогува с вярващите на 27 февруари

Папа Бенедикт XVI ще се сбогува с вярващите по време на генерална аудиенция на площад Свети Петър на 27 февруари, съобщи говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди.

"Последната генерална аудиенция ще се състои на 27 февруари на площад Свети Петър, защото ще има много хора" и това ще позволи на папата да поздрави вярващите, заяви говорителят на пресконференция във Ватикана. Отец Ломбарди съобщи, че не е планирано друго специално събитие за оттеглянето на папата, който вчера лично обяви, че това ще се случи на 28 февруари в 19:00 часа по Гринуич. Той ще напусне поста си в този час, "защото обичайно това е часът, в който Свети Петър приключва нормалния си работен ден".

За сметка на това планираната за утре меса по повод първия ден на Великите пости в базиликата "Санта Сабина" на един от хълмовете на Рим беше преместена в базиликата "Свети Петър", "защото има много повече място". "Много вярващи ще искат да дойдат да се помолят със Свети Петър. И в тази връзка ще има голям брой кардинали", заяви отец Ломбарди, предаде БГНЕС.

До края на папството на Бенедикт XVI "това ще бъде последното голямо тържество в Свети Петър в присъствието на обикновени хора и голям брой кардинали", допълни той. До оттеглянето си папата ще изпълни всички поети ангажименти, включително срещите с множество държавни глави, сред които президентите на Гватемала и на Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com