Парите на Гърция ще свършат до 20 юли

4969
Парите на Гърция ще свършат до 20 юли

Гърция има на разположение 2 милиарда евро, които ще й стигнат да изплати заплатите и пенсиите на гръцките граждани до 20 юли, предаде АФП, позовавайки се на нова информация по-малко от седмица преди парламентарните избори, чийто резултат може да изкара страната от еврозоната.

Според гръцки медии информацията е била обсъдена по време на среща на гръцкия финансов министър с лидера на радикалната коалиция „Сириза”, която вероятно ще бъде победител на изборите в неделя.

"Златна зора": Ще изхвърлим имигрантите от болниците и детските градини

Гръцката крайнодясна партия "Златна зора" обяви, че ако дойде на власт, "ще изхвърли от улиците, детските градини и гръцките болници"...

По-рано лидерът на партията Алексис Ципрас предупреди европейските лидери, че при победа ще анулира споразумението на Атина с ЕС и МВФ, което беше подписано в замяна на необходимата за оцеляването на Гърция международна финансова помощ. От своя страна, Европа предупреди Атина, че ако не изпълнява условията по споразумението отпускането на средства за страната ще бъде прекратено.

Въпреки това от Европейската централна банка (ЕЦБ) не предвиждат изход на Гърция от еврозоната. "Не предвиждаме това да се случи. Не смятаме, че Гърция ще излезе от еврозоната", обяви нейният заместник-председател Витор Констансио.

За Гърция такъв сценарий би бил "много, много сериозен", но "не очакваме подобно нещо да се случи", настоя още той, след като редица европейски лидери призоваха балканската страна да запази единната валута.

Гръцкото финансово министерство отказа да коментира информацията.

Редактор: Яна Баярова

"Айриш таймс": Гърците не приемат вота като избор между еврото и драхмата

Четири дни остават до парламентарните избори в Гърция. Едната от основните партии се представя като поддръжник на членството в еврозона...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com