Подозрения, че режимът в Сирия използва и фосфорни бомби

23711
Подозрения, че режимът в Сирия използва и фосфорни бомби

Вече се появиха сериозни твърдения, че сегашният режим в Сирия използва и фосфорни бомби, съобщи турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

Късно снощи на ГКПП „Джелвегьозю” на турско-сирийската граница в провинция Хатай пристигнаха 40 ранени сирийци по време на самолетна бомбардировка в провинция Халеб, като повечето от тях са деца. Ранените са настанени на лечение в различни болници. По телата им се виждат следи от тежки рани, а придружаващите ги съобщиха, че по време на бомбардировките от самолетите са хвърляни и фосфорни бомби. Болниците в турската провинция Хатай са в повишена готовност за спешно приемане на нови ранени сирийски граждани, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Инспекторите на ООН продължават работата си във вторник

Говорителят на ООН, Мартин Несирки, заяви, че инспекторите по химическите оръжия ще продължат работата си, в предградията на Дамаск, въ...

По-рано американският държавен секретар Джон Кери обвини сирийския президент Башар Асад в "отвратително и несъмнено използване на химически оръжия срещу собствения си народ", пише ”Индипендънт”.

Наричайки химическите атаки от последната седмица в Дамаск „несъмнени и морално отвратителни”, той предупреди, че американските власти разполагат с „допълнителна информация”, с която да подкрепят твърденията си.

Кери даде да се разбере, че той и американският президент Барак Обама ще проведат консултации с ООН, за да решат какъв ще бъде отговорът. Едновременно с това американският държавен секретар почти не остави съмнение, че Вашингтон ще предприеме наказателни мерки заради използването на химически оръжия.

Думите му бяха достатъчно ясни, за да подготвят американската общественост за военни действия в Сирия.

Проф. Чуков: Голяма е вероятността да се стигне до военна намеса в Сирия

Вероятността да се стигне до военна намеса в Сирия е много по-голяма, отколкото преди 7-10 дни. Това каза пред Фокус арабистът проф. Вл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com