Половината американци против гей браковете

4051
Половината американци против гей браковете
Обама предизвика разгорещен дебат в САЩ

Историческото изказване на Барак Обама в подкрепа на гей браковете предизвика широк отзвук по света. Това е една рискована маневра, пише „Берлинер цайтунг", предаде Стандарт Нюз.

Обама предизвика разгорещен дебат в Америка с надеждата, че ще има полза за президентските избори. Точно по време на закуска американците бяха изненадани от това сензационно послание. Водещ от Фокс Нюз коментира изявлението на Обама с думите "Президентът на САЩ вече е в XXI век".

Според Обама Европа трябва да действа като САЩ срещу кризата

Американският президент направи изказване за дълговата криза в Европа в реч на събитие за даряване на средства в Сиатъл, пише „Ха...

Според последни проучвания почти половината американци все още са против еднополовите бракове. В Европа Холандия е първата страна, която ги разреши. След приемането на съответния закон през април 2001 г. примерът е последван от шест държави в Европа.

Думите на Обама дадоха надежда и на защитниците на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация на други места по света. Мариела Кастро, дъщеря на кубинския президент Раул, заяви, че очаква Куба тази година да узакони еднополовите бракове.

Активисти в Куба обвиняват Мариела, че обръща прекалено внимание на въпроса за еднополовите бракове, за сметка на други човешки права на комунистическия остров.

Редактор: Десислава Ушатова

Все повече американки плащат издръжка на бившия си

Тенденциите се промениха в американските бракоразводни съдилища, като все повече жени плащат издръжка на бившия си съпруг, съобщават ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com