Путин: Имаме интерес от запазването на еврозоната

5396
Путин: Имаме интерес от запазването на еврозоната

Русия има интерес от запазването на еврозоната и на работното състояние на икономиката в ключови страни от ЕС, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

В интервю за телевизия „Russia Today”, дадено преди началото на срещата на АТИС във Владивосток, Путин посочи, че Русия внимателно следи процесите в съседните страни.

Путин: За войната с Грузия разбрах от журналисти

Президентът на Русия Владимир Путин сподели подробности за събитията от август 2008 г., когато по думите му грузинските войски са атаку...

„Ние желаем успех на своите европейски партньори. Искрено искаме да помогнем, защото всеки срив в икономиката на еврозоната ще се отрази болезнено и на руската икономика. Това са основни пазари за нашите стоки. Ако пазарите се свият, то и производството ще се съкрати. Затова ние имаме интерес еврозоната да се запази и икономиката на нашите основни партньори да заработи”, подчерта президентът на Русия.

Държавата е длъжна да защитава чувствата на вярващите, допълни Путин във връзка с присъдата, която беше издадена срещу групата „Пуси райът” след техния „пънк молебен” за свалянето на Путин от власт.

Путин заяви, че няма да се намесва в процеса срещу момичетата от „Пуси райът”. „Дали присъдата им е справедлива и дали е съразмерна на тяхното провинение? Засега няма да коментирам този въпрос”, заяви още руският държавен глава.

Изявлението беше направено във връзка с присъдата от 2 години затвор, която получиха три момичета от „Пуси райът” по обвинение в хулиганство.

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че е възможно да бъде решен проблемът със системата за противоракетна отбрана (ПРО), ако Барак Обама бъде преизбран за държавен глава на САЩ.

Путин: Терористите не могат да разклатят Русия

Руският президент Владимир Путин е на посещение в град Болгар, република Татарстан, пише вестник „Росийская Газета”. &bdqu...

„Възможно ли е проблемът да бъде решен, ако Обама бъде преизбран? Принципно да. Но въпросът не е в самия президент Обама. Смятам, че той искрено иска този проблем да бъде решен”, каза Путин.

Руският президент припомни за срещата си с Обама по време на форума на Г20 в Лос Кабос.

„Имахме възможност да поговорим. Повече за Сирия, но въпреки това, се чувства, че имаш партньор, събеседник. Но дали ще може да го направи, ще му позволят ли? Има и военно лоби, и Държавният департамент с неговата достатъчно консервативна машина”, заяви руският президент.

Той отново изрази съмнения, че американската система за ПРО няма да е насочена срещу Русия.

Путин добави: „Системата за ПРО не е разчетена за една година и дори не и за едно десетилетие. Възможността на власт в САЩ да дойде човек с възгледите на Мит Ромни е много голяма. Как трябва да действаме ние, за да гарантираме своята сигурност?”.

Руски опозиционер критикува Путин за разточителство

Един от лидерите на руската опозиция Борис Немцов обвини президента Владимир Путин, че се е вкопчил във властта, за да поддържа луксо...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com