Разликата между Оланд и Саркози се е съкратила до 4%

4522
Разликата между Оланд и Саркози се е съкратила до 4%
Саркози заяви, че на президентските избори тази година ще има „изненади”, въпреки проучванията на общественото мнение

Преди втория тур на президентските избори във Франция разликата между останалите съперници –кандидата на социалистите Франсоа Оланд и действащия президент на консерваторите Никола Саркози, е намаляла до 4%. По-рано социологическите изследвания показваха, че разликата между кандидатите варира между 6% и 10% в полза на Оланд, предава Ройтерс.

По мнение на политиците, това е най-голямото постижение на Саркози след окончателното огласяване на резултатите от първия тур.

Германците предпочитат Саркози

Всеки втори германец би искал Никола Саркози да спечели президентските избори във Франция, а 55% от германците подкрепят рестриктивната...

По данни на организацията Ifop-Fiducial, към момента за Оланд са готови да дадат гласа си 52% от запитаните, а за неговия конкурент – 48%.

Настоящият френски държавен глава заяви, че на президентските избори тази година ще има „изненади”, въпреки проучванията на общественото мнение, предаде АФП.

Днес е ден за размисъл за Франция, в който са забранени политически речи и реклами в навечерието на президентския вот. Според последните изследвания сред гласоподавателите, социалистът Франсоа Оланд е на път към победата, но Саркози подчерта на своя последен предизборен митинг, че разликата е твърде малка.

„Искам да ви уверя в едно нещо- всеки глас ще се брои. Вие не можете да си представите до каква степен нещата ще бъдат на ръба на бръснача в неделя”, коментира Саркози.

Кадафи финансирал президентската кампания на Саркози

Режимът на покойния Муамар Кадафи е финансирал президентската кампания на Никола Саркози през 2007 г., съобщиха адвокати на бившия ли...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com