Регистрираха предаване на птичия грип от човек на човек

5950
Регистрираха предаване на птичия грип от човек на човек

Изследователи докладваха за първия случай на предаване от човек на човек на новия щам на птичи грип, който се появи в Китай, предаде Би Би Си, цитирана от Стандарт нюз.

Статия в The British Medical Journal споменава за 32-годишна жена, която е била заразена след полагане на грижи за баща си. И двамата по-късно са починали.

Всеки трети случай на новия птичи грип в Китай е смъртоносен

През тази година в Китай са загинали приблизително една трета от тези, които са се разболели от вируса H7N9, предаде Интерфакс. От изб...

Досега не е имало доказателства за заразяване е H7N9 вирус, освен след пряк контакт с птици.

Експерти подчертават, че това не означава, че вирусът е развил способността да се разпространява лесно между хората.

До 30 юни е имало 133 случаи на H7N9 птичи грип в източната част на Китай, от които 43 са смъртни случаи.

Повечето от заразените са посетили пазари за живи птици или са били в тесен контакт с живи птици, седмица или две преди да се разболеят.

Коронавирусът достигна Италия

В Италия са регистрирани първите три случая на коронавирус, който предизвика смъртта на 30 души в различни страни на света, съобщи зд...

Лекарите са открили, че 32-годишната жена се е заразила март след като се грижила за нейния 60-годишен баща в болницата. За разлика от баща си, който е посетил птицеферма в седмицата преди да се разболее, тя не е имала директен контакт с живи домашни птици, но се разболява шест дни след последния си контакт с него.

И двамата са починали в интензивното отделение на полиорганна недостатъчност.

Изследвания на вируса, взети от пациентите, показват че щамове са почти генетично идентични, което подкрепя теорията, че дъщерята се е заразила директно от баща си, а не от друг източник.

И докато няма директно доказателства за това, че вирусът е развил способността да се разпространява от човек на човек ефективно, това е първият случай на "вероятното предаване" от човек на човек.

"Нашите резултати се потвърждават, че новият вирус притежава потенциал да предизвика пандемия", е заключението на експертите.

5 важни факта за смъртоносния коронавирус

На 28 май почина още един човек от новия коронавирус MERS-CoV – този път французин, върнал се неотдавна от Обединените арабски ем...

Д-р Джеймс Ръдж от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина заяви, че ограничено предаване на зараза между хората не е изненадващо и е наблюдавано в други вируси на птичи грип, като H5N1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com