Ромни пред афроамериканци: Обама ви предаде

4046
Ромни пред афроамериканци: Обама ви предаде

Републиканецът Мит Ромни обяви пред тъмнокожи избиратели, че президентът Барак Обама оставя икономиката в по-лошо състояние за афроамериканците "по почти всеки параграф", предаде БГНЕС.

Тъмнокожите гласуваха предимно за демократа Обама на изборите през 2008. Но нарастващата безработица и влошаващото се икономическо състояние на малцинството може да го принуди да обърне поглед към Ромни през ноември т.г.

В днешната си реч бившият губернатор на Масачузетс настоя, че макар и историческо постижение, избирането на Обама за президент не е отдалечило американците от бедността и е направило много тъмнокожи семейства още по-големи сиромаси.

"Ако равните възможности и старт в Америка бяха факт, хронично лошата ни икономика щеше да бъде еднакво гадна за всички", отбеляза Ромни.

"Вместо това тя е по-лоша за афроамериканците по почти всеки параграф. Безработицата, продължителността й, средните доходи – всички те днес са в по-лошо състояние за тъмнокожата общност", допълни той.

Редактор: Ая Косарова

Мит Ромни печелел от съмнителни инвестиции

Значителна част от огромното богатство на републиканския кандидат за Белия дом Мит Ромни е спечелена от неясна инвестиционна мрежа в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com