Русия обяви датата за нападение над Сирия

19676
Русия обяви датата за нападение над Сирия

Алексей Пушков, председателят на Комитета за международни отношения на Руската Дума твърди, че в края на тази седмица САЩ ще проведат военна операция срещу Сирия, предаде турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

В изявления за руската информационна агенция „Интерфакс” Алексей Пушков посочи, че въпреки оттеглянето на Великобритания и на някои други съюзници, САЩ са твърдо решени и предприемат военен удар срещу Сирия в края на седмицата. Руският политик подчерта многократните изявления на Вашингтон, че ще предприемат военна намеса в Сирия независимо от липсата на решение на Съвета за сигурност на ООН, като прогнозира, че в операцията в арабската страна могат да участват още Франция, Турция, Саудитска Арабия, Катар и някои страни-членки на Арабската лига.

Инспектори на ООН преминаха границата на Ливан и Сирия

Екипът от инспектори на ООН, които завършиха своето разследване на предполагаемото използване на химически оръжия от страна на режима в...

Освен това Алексей Пушков обърна внимание, че отказът на британския парламент да подкрепи участието на страната в операцията е нанесло сериозен удар на привържениците на антисирийската коалиция, посочи още турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com