САЩ: Ако Русия даде убежище на Сноудън, отношенията ни ще пострадат

5901
САЩ: Ако Русия даде убежище на Сноудън, отношенията ни ще пострадат

Възможното предоставяне на убежище на Едуард Сноудън от страна на Русия ще има последици върху двустранните й отношения с Вашингтон във всичките им аспекти, заяви началникът на генщабовете на САЩ Мартин Демпси, цитиран от РИА Новости.

„Това ще окаже влияние във всички сфери - военна, икономическа”, подчерта Демпси.

Случаят "Сноудън" заприличва на карнавал

В скандала около „разобличителя” на спецслужбите на САЩ Едуард Сноудън се включиха и американски сенатори. В Конгреса на С...

Към настоящия момент Сноудън се намира в транзитната зона на московското летище Шерметиево. Бившият сътрудник на ЦРУ бяга от американските власти, след като разпространи в медиите секретна информация за програмите на Националната агенция за сигурност.

Междувременно американски сенатор призова за бойкотиране на зимните олимпийски игри в Сочи през февруари, ако Русия даде временно убежище на Сноудън.

"Обичам Олимпийските игри, но мразя това, което руското правителство прави по света. Ако те дадат убежище на човек, за когото смятам, че е извършил държавна измяна срещу САЩ, тогава всичко трябва да премине на по-високо ниво", заяви представителят на републиканците от Южна Каролина Линдзи Греъм пред NBC News.

Предложението на Греъм обаче не срещна одобрението на правителството. Белият дом смята предложението за бойкот на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г. за „лоша идея”. Това заяви пред журналисти във Вашингтон говорителят на президента на САЩ Барак Обама Джей Карни.

Путин: Отношенията със САЩ са по-важни от Сноудън

Междуправителствените отношения между САЩ и Русия са по-важни от шпионския скандал на Едуард Сноудън, заяви руският президент Владими...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com